Két hegymászót vitt el a lavina az Alpokban

FOTÓ ÁLTALÁNOS hegycsúcs speciális mentők TÁJ Grossglockner-csúcs, 2010. november 3.
Eltűnt hegymászók után kutató hegyimentők a Grossglockner hegycsúcshoz érkeznek a tiroli Alpokban 2010. november 3-án. Ezen a napon holtan találtak rá két lengyel hegymás
Grossglockner-csúcs, 2010. november 3. Eltűnt hegymászók után kutató hegyimentők a Grossglockner hegycsúcshoz érkeznek a tiroli Alpokban 2010. november 3-án. Ezen a napon holtan találtak rá két lengyel hegymászóra, akik a 3798 méter magas hegycsúcs közelében napokkal korábban egy hóviharban tűntek el. Az eredetileg öttagú lengyel csoportból két hegymászónak nem esett baja, egy harmadik férfi holttestére pedig három nappal korábban bukkantak rá. (MTI/EPA/Anton Riepler)
Vágólapra másolva!
A hétvégén történt az első halálos lavinaomlás a francia Alpokban. Az áldozatok tapasztalt hegymászók voltak.

Két litván hegymászó életét vesztette egy lavinában a francia Alpokban, a Mont Blanc-tömbön – közölték vasárnap a helyi hatóságok.

A hegymászókat, egy férfit és egy nőt, Chamonix közelében, az Argentiére nevű település fölött,

3200 méteres magasságban sodorta el a lavina.

A balesetet egy harmadik alpinista sérülések nélkül átvészelte. A halálos áldozatok a hatóságok közlése szerint tapasztalt hegymászók voltak.

Nagy a veszély

A francia belügyminisztérium közleményében arra figyelmeztetett, hogy fokozott lavinaveszélyre kell felkészülni a térségben, ezért óvatosságra intette az alpinistákat.