Nincs víz és áram a riói Olimpiai Stadionban

riói olimpiai stadion
Nincs víz és áram a riói Olimpiai Stadionban
Vágólapra másolva!
A kifizetetlen számlák miatt a szolgáltató kikapcsolta az áramot és elzárta a vizet a riói Olimpiai Stadionban, amely a nyári ötkarikás játékokon az atlétikai versenyeknek ad majd otthont.

A Rio de Janeiró-i városvezetés és a Botafogo sportklub egymást hibáztatja az ügyben. A városházán azt hangsúlyozták, tavaly május óta az egyesület felelős a közüzemi díjak kifizetéséért. Reakciójában a Botafogo leszögezte, hogy a víz- és villanyszámla-tartozás a városi önkormányzat hibája.

Megy a vita a tartozásról

A Globo Esporte című brazil portál értesülése szerint a számlákat két hónapja nem fizetik, a jelenlegi hátralék összértéke pedig egymillió reál (74,1 millió forint). Beszámolójuk szerint az áramot már a múlt héten kikapcsolták, a vizet pedig több mint egy hónappal ezelőtt elzárták.

Jelenleg nincs víz és áram a riói Olimpiai Stadionban Forrás: AFP


Foci és atlétika lenne a stadionban

Az olimpia szervezőbizottsága hétfőn közölte, a létesítmény várhatóan készen áll majd a májusi tesztversenyek megrendezésére, de a kialakult helyzettel kapcsolatos kérdéseiket elküldték a Botafogónak és az önkormányzatnak is.

Brazíliát komoly gazdasági válság sújtja, amely hatással van az olimpia előkészületeire is, a szervezők több területen is megszorításokra kényszerültek. Az Olimpiai Stadion az atlétikai versenyek mellett a labdarúgótorna csoportmérkőzéseinek ad majd otthont.