Vágólapra másolva!
Michelisz Norbert a Honda gyári csapatában versenyez majd a túraautó-világbajnokság 2016-os idényében.

A magyar versenyző csapattársai a portugál Tiago Monteiro és a 2012-es világbajnok brit Robert Huff lesznek. Michelisz 2008-ban mutatkozott be a WTCC-ben, 2010 óta a Zengő Motorsport színeiben négy futamot nyert, kétszer a Hungaroringen győzött,

2012-ben és 2015-ben pedig megnyerte a független csapatok számára kiírt Yokohama-kupát.

Az előző három szezonban is Hondával versenyzett

"„Nagyon köszönöm Zengő Zoltánnak és a teljes csapatnak az elmúlt évek közös munkáját, a tőlük kapott áldozatos és profi támogatást, mely versenyzői pályafutásomat ilyen magasságokba emelhette. Izgalommal tölt el, hogy a Honda gyári pilótájaként, a JAS Motorsport színeiben indulhatok a FIA Túraautó-világbajnokságon. A Zengő Motorsport égisze alatt már az elmúlt három szezonban is Hondával versenyeztem, aktívan együttműködve a gyári csapattal, így a közös munka során rendkívül szoros viszony alakult ki közöttünk. Az összefogásnak köszönhetően több futamot is nyertem és tavaly a Yokohama-kupa győzteseként zártam az évadot. Hálás vagyok a Hondának, hogy bizalmat szavazott nekem, és remélem, hogy méltón viszonozhatom ezt az idei szezonban” - nyilatkozta Michelisz.

Jöhet az új kihívás Forrás: MOL-csoport

A megújult Civic WTCC versenyautót feltehetően március 1-jén, a Genfi Autószalonon mutatja be a Honda.

Búcsúzik, de nem teljesen

"Büszkén írom le, hogy csapatunk kinevelt egy profi autóversenyzőt, konkrétan a semmiből. És azt is büszkén írom le, hogy ezalatt a Norbival eltöltött évtized alatt, csapatunk minden tagja felnőtt, és a világ élvonalába tartozó munkát végzett. Egyre többet és többet. Michelisz az üres Hungaroringen kezdte, egy romos Astrával pár körön át, és hat évre rá rendszeresen megtelik miatta, miattunk a rajt-célegyenes, világbajnoki futamon. Ma, Michelisz Norbinak szurkolni, program. Konkrét foglalás a családi naptárakban, legtöbbünknél" - áll a Zengő Motorsport honlapján olvasható búcsúszövegben.

Michelisz nem búcsúzik el teljesen korábbi sikercsapatától, mert vállalta, hogy konzultációkkal segíti majd a Zengő Motorsport új versenyzőjét.