Társoldalunk:

Borkai felemás képet vázolt Rió előtt

2016.01.21. 22:20

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint a magyar sportolók létszáma a riói olimpián megközelítheti a londonit, így a sportszakemberekkel és a kísérőkkel együtt 300 tagja lehet a magyar delegációnak. 

A MOB első embere az M4 Sport csatorna csütörtök esti élő műsorában beszélt a riói előkészületekről és várakozásokról, valamint a magyar sport aktuális kérdéseiről.

Egészen jók lehetünk

Borkai Zsolt úgy fogalmazott, "nem kell pánikot kelteni amiatt, mert most kevesebb kvótája van Magyarországnak, mint négy éve, London előtt". A sportvezető kiemelte: a jelenlegi 63 kvóta ugyan elmarad a 2012 januári 83-tól, de lényeges különbség, hogy abban benne volt az akkor már biztos olimpiai résztvevőnek számító férfi vízilabda válogatott. 

Nem gondolom, hogy el tudjuk érni a londoni létszámot, de közelíthetünk hozzá,

így Rióban is egészen jók lehetünk" - fogalmazott a MOB elnöke, aki még további 86 kvóta megszerzését tartja lehetségesnek, egyúttal úgy véli, a magyar sport 2015-ös eredményei bizakodásra adnak okot.

Van ok az aggodalomra

Borkai úgy érzi, az egyéni sportágakat tekintve leginkább cselgáncsban (8 fő), vívásban (7) és birkózásban (5) van esély a létszám jelentős növelésére, de nagyon bízik abban, hogy a férfi és a női vízilabda-válogatott is ott lesz Rióban. A férfi kézilabdázókat illetően ugyanakkor szerinte "van ok az aggodalomra".
 

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke felemás képet vázoltForrás: MTI/Szigetváry Zsolt


"Sokat számít, hány csapatunk van kint, mert velük egészen más az olimpia hangulata" - fűzte hozzá.


Az elnök beszélt arról, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság jó ütemben halad a riói olimpiai előkészületekkel, mostanra, 198 nappal a rajt előtt a szükséges feladatok 80 százalékát már elvégezte. 


"Biztos vagyok benne, hogy Rióban minden szempontból magas szinten fogjuk képviselni az országot" - hangsúlyozta.