Shaolin Sándor Eb-ezüstérmes

Liu Shaolin Sándor Közéleti személyiség foglalkozása sportoló SZEMÉLY
Moszkva, 2015. március 16. Liu Shaolin Sándor a moszkvai rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság férfi 3000 méteres szuperdöntőjében 2015. március 15-én. (MTI/EPA/Makszim Sipenkov)
Vágólapra másolva!
Liu Shaolin Sándor ezüstérmet nyert 1500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók Szocsiban zajló Európa-bajnokságán szombaton. A magyar versenyző nagy csatában szerzett érmet a hazai közönség előtt győztes Szemjon Jelisztratov mögött, és a holland Freek van der Wart előtt.

A táv fináléjában Knoch Viktor és Liu Shaoang is rajthoz állt magyar részről, Eb-n korábban még soha nem volt döntős egyszerre három magyar férfi korcsolyázó. Liu Shaoang az ötödik, Knoch a hetedik helyen zárt. Mindketten végig az élmezőny közvetlen közelében haladtak, ám a hajrában a brit Jack Whelbourne elcsúszott, és magával sodorta a két magyart.

Liu Shaolin Sándor, aki pályafutása első egyéni Eb-érmét érdemelte ki, a kora délutáni elődöntős futamát megnyerve, öccse, Shaoang pedig futamában másodikként zárva jutott be az A döntőbe. Knoch a fináléba kerülésért rendezett versenyben csak ötödik lett, ám mivel egyik ellenfele szabálytalanul akadályozta, a bírák utólag továbbjuttatták a döntőbe, amely vele együtt lett hétfős.

Liu Shaolin Sándor Forrás: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

A nőknél ugyanezen a távon Bácskai Sára Luca a B döntőbe jutott, ott negyedik lett, így összesítésben a 10. helyen végzett. Jászapáti Petra, aki nem jutott be az elődöntőbe, a helyosztók legjobbjaként a 20. pozícióban zárt a 33 fős mezőnyben.

Eredmény, férfi 1500 méter, Európa-bajnok:
Szemjon Jelisztratov (Oroszország) 2:24.034 perc
2. LIU SHAOLIN SÁNDOR 2:24.463
3. Freek van der Wart (Hollandia) 2:24.601
...5. LIU SHAOANG 2:36.362
...7. KNOCH VIKTOR 2:50.886