Döntős a férfi és a női váltó is a gyorskorcsolya Eb-n

Liu Shaolin Sándor Közéleti személyiség foglalkozása sportoló SZEMÉLY
Moszkva, 2015. március 16. Liu Shaolin Sándor a moszkvai rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság férfi 3000 méteres szuperdöntőjében 2015. március 15-én. (MTI/EPA/Makszim Sipenkov)
Vágólapra másolva!
A férfi és a női magyar váltó egyaránt bejutott a döntőbe szombaton a Szocsiban zajló rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon.

A Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra összeállítású négyes rendkívül könnyedén vette az elődöntős akadályt, ugyanis a hollandok az élen olyan tempót diktáltak, amelyet csak a magyarok tudtak követni, és a 3000 méteres táv végére a bolgár négyest mindkét váltó lekörözte, s majdnem a csehek is erre a sorsra jutottak. A vasárnapi döntőben a hollandok mellett az oroszok és az olaszok lesznek a magyar csapat riválisai.

Liu Shaolin második, Knoch Viktor pedig 500 méteren ötödik lett Forrás: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Veszélyesek voltak a váltások

A férfiaknál jóval nagyobb küzdelem zajlott. A Knoch Viktor, Burján Csaba, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang négyes hosszú ideig a negyedik helyen korcsolyázott. Aztán egyre feljebb jött a magyar kvartett, míg nem 17 körrel a vége előtt élre állt. Az első helyen haladva sikerült a lengyeleket leszakítani, de egy rossz váltásnál a magyarok visszacsúsztak az oroszok és olaszok mögé a harmadik pozícióba. A következő váltásnál viszont ez utóbbiakat visszaelőzték, innentől már nem forgott veszélyben az A döntőt érő második hely. A másik elődöntőből a holland és a brit négyes jutott a döntőbe.

Szombaton 1500 méteren Liu Shaolin második, Knoch Viktor pedig 500 méteren ötödik lett.

Vasárnap az egyéni 1000 méterrel, valamint a férfi és női egyéni szuperdöntőkkel folytatódik a program. Utóbbi számban a három egyéni távon elért eredmények és szerzett pontok összesítése alapján mindkét nemnél az első nyolc korcsolyázó vehet részt. A kontinensviadal a női és a férfi váltók fináléival zárul.