Társoldalunk:

Borkai: Most jön az első megmérettetés

2016.02.17. 17:10

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint a budapesti olimpiai pályázat beadása után most következik az első megmérettetés. 

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szerint a 2024-es ötkarikás játékok megrendezésére irányuló első pályázati anyag szerdai beadása után most következik az első megmérettetés.

„Ebben nem szerepelnek olyan jellegű konkrétumok, amelyeket ne lehetne módosítani a későbbiek folyamán, ez egy beugró. Csak elszúrni lehet, itt még nem tudunk előnyt szerezni” - nyilatkozta Borkai Zsolt az M4 Sportnak a Lillehammerben zajló ifjúsági téli olimpián.

A MOB vezetője hozzátette, ez a lépés már az Agenda 2020 keretein belül történik, hiszen egy gazdaságos olimpiáról van szó. A pályázatban is fel kell tüntetni, hogy az adott ország és az adott város gazdaságához igazítva történik a tervezés, a fenntarthatóságot figyelembe véve. „Nagy lehetőséghez érkeztünk, úgy gondolom, hogy jó úton járunk” - mondta Borkai Zsolt, aki hozzátette, a pályázati anyag tartalmazza már a helyszíneket is, illetve azokat a küldetéseket, amelyeket meg kellett fogalmazniuk.

Elárulta, olyan kérdésekre adtak választ, hogy miért szeretnének olimpiát rendezni, és miért gondolják úgy, hogy Budapest ideális helyszín az ötkarikás játékok megrendezésére.

„Bemutatjuk az országot, a fővárost, a szálláslehetőségeket, az ötleteinket, még az olimpiai falut is, amelynek a helyszíne még nem teljesen végleges” - mondta Borkai.