Vágólapra másolva!

Carl Lewis és Michael Phelps ronthatja Budapest esélyeit

Korábbi és jelenlegi amerikai, illetve az Egyesült Államokban tréningező sportolók is segítik a 2024-es nyári olimpia rendezésére pályázó Los Angeles-i szervezőket.

A sportolói tanácsadói bizottságban (AAC) egyelőre 53-an kaptak helyet, többek között Carl Lewis, Nadia Comaneci, Janet Evans, Michelle Kwan, Greg Louganis, Apolo Ohno, vagy az augusztusi riói olimpiára készülők közül Michael Phelps, Katie Ledecky, Allyson Felix, Venus Williams és Thiago Pereira.

A sportolók

tapasztalataikkal és ötletekkel járulnak hozzá a kandidáló bizottság munkájához,

valamint világszerte népszerűsítik a Los Angeles-i pályázatot.

A 2024-es ötkarikás játékok rendezésére Los Angeles mellett Budapest, Róma és Párizs jelentkezett. A rendezőt 2017 szeptemberében, Limában választja ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.

Lewis szerint Coe-nak félre kellene állnia

A kilencszeres olimpiai bajnok amerikai futó, Carl Lewis szerint Sebatian Coe-nak egy időre félre kellene állnia a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) éléről, amíg az előző vezetés korrupciós botrányát felgöngyölítik, és utána visszatérhet az elnöki posztra.

Lewis szerint egy független szervezetnek kellene kivizsgálnia, hogy pontosan mi történt a korábbi IAAF-elnök, Lamine Diack "uralkodása" alatt. Coe a Diack-korszakban évekig a szövetség alelnöke volt, ugyanakkor a korábban készült vizsgálatok alapján nem marasztalták el.

Az IAAF az utóbbi hónapokban a támadások kereszttüzébe került, előbb az orosz doppingbotrány miatt, majd azért, mert kiderült, hogy Diack és több más vezető is korrupciós és csalási ügyekbe keveredett.