Társoldalunk:

Az olimpiai bajnok nyakcsigolyáját kellett műteni

2016.03.14. 19:26

Ismét megoperálták Jevgenyij Pljuscsenko orosz műkorcsolyázót. A nyakcsigolyáján végrehajtott beavatkozásra Izraelben került sor.

Az orosz sportági szövetség hétfői közlése szerint a műtét jól sikerült, de a kétszeres olimpiai, háromszoros világ- és hétszeres Európa-bajnok sportoló legalább öt hónapig csak könnyített edzéseket végezhet.

Pljuscsenko azt mondta, az utóbbi időben gyengébb lett a bal keze, mert egy sérv nyomta az ideget a 6-os és a 7-es csigolya között.

A szezonnak már lőttek


"A fájdalom miatt elúszott a szezonom. Eleinte a bemutatókon még felléptem fájdalomcsillapítókkal, de egy idő után már ez sem ment" - nyilatkozott a műtét előtt a 33 éves versenyző, aki ugyanakkor hangsúlyozta: továbbra sem tett le arról a szándékáról, hogy jégre lépjen a 2018-as pjongcsangi téli olimpián.

Jevgenyij Pljuscsenko a bemelegítés után visszalépett a 2014-es szocsi téli olimpia férfi műkorcsolya versenyétől isForrás: MTI/Illyés Tibor


Pljuscsenkónak most körülbelül hat hétig egy speciális nyakvédőt kell viselnie, s orvosai azt mondják, ha minden rendben megy, körülbelül fél év múlva edzhet ismét teljes intenzitással.

A sportoló korábban már több operáción átesett, sajtóinformációk szerint ez már a 14. műtéte volt.