Társoldalunk:

Sarapova már az ENSZ-nek sem kell

2016.03.15. 18:01

Az ENSZ keddi közlése szerint felfüggesztette Marija Sarapova jószolgálati nagyköveti megbízását, mert az orosz teniszező doppingvétséget követett el. Sarapova 2007 februárjában lett az ENSZ jószolgálati nagykövete.

"A közelmúltban tett bejelentését követően, már a múlt héten felfüggesztettük a jószolgálati nagyköveti szerepvállalását, amíg a vizsgálat tart" - közölte az ENSZ Fejlesztési Programjának (UNDP) vezetősége. Hozzátették: hálásak Sarapovának, amiért segítette a munkájukat, leginkább az 1986-as csernobili nukleáris katasztrófa túlélőinek támogatásában.

A Grand Slam-tornákon ötszörös győztes játékos múlt hétfőn jelentette be, hogy a januári ausztrál nyílt bajnokságon elvégzett doppingvizsgálata pozitív eredményt hozott, meldonium jelenlétét mutatták ki a szervezetében.

Russian tennis player Maria Sharapova poses as she arrives to the 2016 Vanity Fair Oscar Party in Beverly Hills, California on February 28, 2016. / AFP / ADRIAN SANCHEZ-GONZALEZForrás: AFP/Adrian Sanchez-Gonzalez

A világ legjobban fizetett női sportolójának tartott 28 éves teniszező több szponzorát elvesztette a múlt héten. Sajtótájékoztatóját követően a Nike amerikai sportruházatot gyártó vállalat, a Porsche autógyár és a TAG Heuer svájci órakészítő cég is közölte, hogy a vizsgálat végéig felfüggeszti a támogatását, ütőszponzora, a Head viszont kiállt mellette és szerződést hosszabbított vele.