Katasztrófa a közlekedés az olimpia helyszínén

2016.03.17. 12:51

Aggódik a nyári riói közlekedési állapotokért a súlyemelők szövetségének magyar elnöke. Aján Tamás szerint viszont mással nem lesz gond, az olimpia szervezői jól dolgoznak.

Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) elnöke szerint a nyári riói olimpiára mindennel kész lesznek a brazilok, a közlekedés viszont katasztrofális. A sportdiplomata azután nyilatkozott, hogy hazatért Rio de Janeiróból, ahol az elnökségi ülését tartotta az IWF.

Fél éve így állt a riói teniszstadion építéseForrás: AFP


"Lényegében egy kiállítási csarnokkomplexumban lesz a súlyemelés, és ebben a részlegben tartják az asztalitenisz, az ökölvívás, a tollaslabda, a birkózás és a cselgáncs versenyeit is" – mondta Aján Tamás. Szerinte a versenyek és az edzések helyszínét is megfelelő módon készítik elő.

"Amit most, kevesebb mint öt hónappal az olimpia előtt viszont hangsúlyoznom kell: a közlekedés katasztrófa! Érdeklődésünkre azt ígérték, hogy a játékok alatt külön olimpiai sávok lesznek az utakon. Remélem, hogy így lesz, de ez az a pont, a szállítás és a közlekedés, amitől nagyon tartok" - mondta Aján Tamás.

Presztízskérdés a szúnyogirtás

A Zika-vírusról azt mondta, szerinet ezt a kérdést meg fogják tudni oldani. "Először is ott tél lesz augusztusban, és a téli szúnyogjárás más, mint a nyári. Másodszor pedig olyan mértékű szúnyogirtás folyik, hogy elképesztő, a betegség okozóinak visszaszorításából prezstízskérdést csinálnak."