Rossi 2018-ig aláírt a Yamahánál

Valentino Rossi, MotoGP, gyorsasági motor
Movistar Yamaha's Italian rider Valentino Rossi rides during the MotoGP motorcycling race at the Valencia Grand Prix at Ricardo Tormo racetrack in Cheste, near Valencia on November 8, 2015. AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
A következő két szezonban is a Yamahával versenyez a gyorsaságimotoros-világbajnokság MotoGP kategóriájában Valentino Rossi, az olaszok kilencszeres vb-győztes pilótája.

A 37 éves olasz versenyző a csapat szombati közleményében azt mondta, örül a szerződéshosszabbításnak, mert úgy érzi, egészen addig akar motorozni a sportág királykategóriájában, amíg versenyképesnek érzi magát, s élvezi is a munkáját.

Rossi a mezőny legkedveltebb motorosa a szurkolók körében, hétszer a MotoGP-ben, egyszer a 125 köbcentisek, egyszer pedig a 250 köbcentisek között volt világbajnok. A Yamahával négy MotoGP vb-címet nyert, 86 futamgyőzelméből 53-at a japán gyártó motorjának nyergében aratott.

Valentino Rossi Forrás: AFP/Javier Soriano

Minden kategóriát figyelembe véve Rossi a pályafutása során 112 versenyt nyert, így tízzel marad el a legendás Giacomo Agostinitől, aki 1964 és 1977 között 122-szer győzött.

Érdekesség, hogy Rossi első és utolsó futamgyőzelme között 19 év telt el: 1996-ban nyert először a 125-ös mezőnyben, legutóbb pedig tavaly augusztusban, a Brit Nagydíjon állt a dobogó felső fokán.

Rossi a vb előző szezonjában második lett csapattársa, a harmadik diadalát arató spanyol Jorge Lorenzo mögött.