Nem lassít az olimpiai kvótás Berecz

2016.04.02. 18:03

Berecz Zsombor nyerte az éremfutamot Finndingiben a vitorlázók utolsó európai kvalifikációs versenyén, Palma de Mallorcán.

Az olimpiára készülő Eb-ezüstérmes magyar vitorlázó a hazai szövetség honlapja szerint ezzel összesítésben a hetedik helyen végzett. Következő versenye a világbajnokság lesz az olaszországi Gaetánál, májusban.

Érdi Mária is éremfutamban szerepelt szombaton. A Laser Radialban pénteken olimpiai kvótát szerzett 18 éves versenyző kilencedikként ért célba a legjobbak küzdelmében és összesítésben megtartotta nyolcadik helyét. A szövetség beszámolója emlékeztet rá, hogy életében először végzett első tízben ilyen színvonalú nemzetközi versenyen.

Berecz ZsomborForrás: Origo/Tuba Zoltán

Előző nap rajta kívül a szörfös Cholnoky Sára szerzett olimpiai kvótát. Vele és Érdivel ötre nőtt a magyar riói indulók száma vitorlázásban, mivel korábban Berecz, valamint Gádorfalvi Áron (szörf) is kiharcolta az ötkarikás részvétel jogát, továbbá Laser Standardben is van egy magyar kvóta. Ez utóbbit Tomai Balázs harcolta ki, de az eddigi három válogatót Vadnai Benjámin nyerte, így az ő indulása tűnik biztosnak.

A 47. Trofeo Princesa Sofia versenyen 68 ország több mint 800 hajója indult.