Társoldalunk:

Így készül Rióra a csinos magyar gyaloglónő

2016.04.05. 09:36

A gyalogló Kovács Barbara március végén a szlovákiai Dudincében teljesítette az olimpiai szintet, így Baji Balázs és Márton Anita után ő a harmadik békéscsabai versenyző, aki ott lehet Rióban.

A sportolónő az alapozó munkát még novemberben kezdte el, a legnagyobb lökést pedig februárban kapta. Ekkor a Kanári-szigeteken töltött el három hetet, ahol jó időben, nehéz terepen tudott készülni.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A szlovákiai Dudincében, magyar nevén Gyűgyön több mint 50 fős mezőny vágott neki a 20 kilométeres gyaloglótávnak.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Edzője, Germán Tibor szerint már korábban is benne volt a csabai versenyzőben a jó eredmény, tavaly azonban egy betegség visszavetette a munkában. Idén rögtön az első adandó alkalommal elérte az olimpiai kvalifikációs szintet.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A "reálisnál" igyekezett sokkal gyorsabb tempóban kezdeni a versenyen. Az első kilométer után egy kicsit megijedtem, mert lassabb lett, a második meg nagyon gyors lett. Igazából a harmadiktól tudtam ráállni arra a ritmusra, amit megbeszéltünk, és azt igazából minél tovább szerettem volna csinálni. 12-13 kilométernél volt egy kisebb mélypontom, de ott már láttam az órán, hogy ez meglehet" – idézte a Behir.hu Kovács Barbarát.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az olimpiai szint teljesítésével átalakult a felkészülése. Az biztos, hogy indul az ob-n, majd Tatabányán egy ligaversenyen szerepel, aztán több edzőtáborban is készül a riói játékokra.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt