Társoldalunk:

Meghalt a Dublinban kiütött ketrecharcos

2016.04.12. 17:44

Belehalt sérüléseibe Joao Carvalho, a portugál ketrecharcos, akit szombat este ütött ki ellenfele. 

Joao Carvalho egy a dublini Total Extreme Fighting 1 nevű MMA gálán vett részt, ahol angol ellenfele, Charlie Ward technikai KO-val legyőzte a portugál versenyzőt. A meccs után húsz perccel a ketrecharcos rosszul lett, a helyszínen ellátták, majd kórházba szállították, ahol szombat óta küzdöttek az életéért.

A 28 éves Carvalhón agyműtétet hajtottak végre, de hiába tűnt sikeresnek az operáció, a fiatalember hétfő este 9.35-kor elhunyt. Mind a csapata, mind a szervezők megtörten posztoltak Facebookon, a győztes ketrecharcos csapata, az SBG Ireland is jelezte, minden segítséget megad a családnak.

Nota falecimento A Nobrega Team vem desta forma confirmar o falecimento do seu atleta Joao Carvalho, que ocorreu ontem...

Posted by Nóbrega team on Tuesday, April 12, 2016

A neves ír bokszoló, egykori olimpikon, Mick Dowling is megszólalt az ügyben. "Csak azon csodálkozom, hogy nem történik ilyesmi gyakrabban. Nem sokat tudok a ketrecharcról, de azt látom, hogy csak a legkeményebbeknek való. Rettenetesen sajnálom, hogy ezt ennek a fiatal srácnak saját kárán kellett megtanulnia" - mondta Dowling.