Vágólapra másolva!
Póta Georgina hiába vezetett már 2-0-ra, a harmadik játszmában pedig 9-6-ra, végül 4-2-re kikapott a török Hu Melektől a D tábla döntőjében, így egyelőre nem sikerült riói kvótát szereznie az asztaliteniszezők európai olimpiai selejtezőtornáján, a svédországi Halmstadban. 

A világranglistán 39. Póta, a torna tizedik kiemeltje remekül kezdte a csütörtök esti mérkőzést, igaz, a kínai származású Hu (21.) sokat hibázott, ezzel együtt a magyar játékos hamar 2-0-ra elhúzott. A harmadik szettben is sokáig ő vezetett, 9-6 után azonban megtorpant, a viadalon negyedikként rangsorolt török pedig lecsapott, fordított, a szetteket tekintve pedig sikerült szépítenie.

Mivel egy nemzetből legfeljebb ketten juthatnak egyéni indulási joghoz, a németek egyik kvótája átkerül a pénteken kezdődő vigaszágra, amelyen így a kettő helyett három indulási jogért harcolhatnak a résztvevők - erről tájékoztatta Téglás Péter szövetségi kapitány az MTI-t.

Póta Georgin Forrás: MTI/EPA/Cyril Zingaro

Póta hasonlóan a többi, már búcsúzott magyarhoz, a pénteken és szombaton sorra kerülő vigaszágas táblán szerezhet még riói kvótát a svédországi versenyen. Pótának csütörtöki döntősként annyi kedvezménye lesz, hogy csak a második fordulóban, azaz a 16 között kell bekapcsolódnia a küzdelmekbe.

Eredmények, nők, 3. forduló (döntő):
D tábla:
Hu Melek (török)-Póta Georgina 4-2 (-7, -7, 10, 10, 9, 6)