Szívrohamban halt meg a 48 éves magyar bíró

Váratlanul meghalt Kaposvári Zsolt vívóbíró news
Vágólapra másolva!
Szívroham végzett a 48 évesen, tragikus hirtelenséggel elhunyt magyar vívóbíróval, az olimpiára készülő Kaposvári Zsolttal – mondta az Origónak a Magyar Vívó Szövetség menedzsere, Szetey András.

"Kaposvári Zsolt egy ázsiai bajnokságon, egyben olimpiai kvalifikációs versenyen vett részt, amelyre a nemzetközi szövetség delegálta. Miután elutazott, gyakorlatilag már akkor rosszullétre panaszkodott, ezért

már addig. Szívrohamot állapítottak meg nála az orvosok. Kórházba szállították, egy órát küzdöttek az életéért, próbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. Ennél pontosabb információink nincsenek" – közölte az Origóval Szetey András.

A szövetség menedzsere hozzátette, Kaposvári Zsolton kívül más magyar nem is volt a versenyen. "Az információ úgy jutott el hozzánk, hogy a nemzetközi szövetség kínai képviselője hívta fel a tragikus hírrel Kulcsár Krisztiánt, a FIE magyar sportigazgatóját, és ő tájékoztatta Csampa Zsoltot, a magyar szövetség elnökét az esetről."

Kaposvári Zsolt Forrás: MTI/Illyés Tibor


Kaposvári Zsolt a Honvéd kardvívójaként részt vett junior világbajnokságon, későbbi pályafutása során felnőtt csapatbajnoki aranyérmet is nyert. Versenyzői karrierje után kezdődött gyorsan felfelé ívelő versenybírói pályája. Három fegyvernemes zsűriként

a legutóbbi két olimpián egyaránt a finálékban bíráskodott,

vezetett világbajnoki döntőt, 2011-ben az év legjobb kardzsűrijének választotta a Nemzetközi Vívószövetség – írja róla a Hunfencing.hu.

Egészen haláláig aktívan dolgozott, a FIE jelölte bírónak a riói olimpiára, az MVSZ pedig a júniusi, toruni Európa-bajnokságra.