Vágólapra másolva!
Több mint nyolcezer nevezőt vonzott a Telekom Vivicittá Városvédő Futás szombati napja, amelyen 700 métert, 2,5 kilométert és 3x2 kilométert lehetett futni, illetve gyalogolni.

A 31. Telekom Vivicittá Városvédő Futás első napján jobbára családok, gyermekek, iskolai, munkahelyi vagy alapítványi futóközösségek képviseltették magukat, a leghosszabb táv 2,5 kilométeres volt.

Szép napsütésben rajtolhattak el váltóversenyre nevezők - a triók tagjainak 2-2 kilométert kellett teljesíteniük -, s bár rengetegen csak az élmény kedvéért vagy csapatépítés végett vettek részt ebben a futamban, az első helyekért is komoly küzdelem folyt. A leggyorsabb végül a BEAC csapata (Végvári Ádám, Pop Leonardo, Simon Balázs) volt.

Forrás: Futanet.hu

A Telekom Minicittá 2,5 kilométeres távját több mint ötezren teljesítették, közben a színpadra is érdemes volt figyelni: Mihályi Réka, a Group'n'Swing énekese délben előadta a Gézengúz Alapítvány számára írt dalt, majd együtt vett részt a gyerekekkel a 2,5 km-es gyalogló versenyszámban. Csatlakozott hozzájuk Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok vízilabdázó is.

Délután rajtolt a SUHANJ! Fogyatékkal Élők Futama, amelyen elindult Till Attila és a premierjére váró Tiszta szívvel című filmjének szereplője, Fenyvesi Zoltán is. Megható volt látni, ahogy 750 méter megtétele után testi és értelmi fogyatékosok, kerekesszékesek, látássérültek, mozgáskorlátozottak célba értek segítő kísérőik szeretetteljes támogatása mellett.

Till Attila is ott volt Forrás: Futanet.hu

Az utolsó rajtot, a Telekom Vivicittá Családi Futást Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár - egyben a futam fővédnöke - és Németh Mihály, a T-Systems vezérigazgató-helyettese indította el. Az ezer induló között rengeteg apuka, anyuka ért célba gyermekeivel kézen fogva, de a mezőnyben osztályuk táblájával kocogó diákok mellett ott volt Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes öttusázó is.

Mire mindenki megkapta a maga befutócsomagját, a szervezők megkezdték a terület átalakítását, hiszen vasárnap reggel 9-kor rajtol a félmaraton mezőnye, azt követően a 7, majd a 10 kilométeres távé.

Forrás: Futanet.hu