Így lehet Gyurta Dánielből riói aranyérmes

Gyurta Dániel, úszás, úszó
Százhalombatta, 2015. november 12. Gyurta Dániel a 200 méteres mellúszás döntőjében az úszók 12. rövidpályás országos bajnokságán a százhalombattai Kiss László uszodában 2015. november 12-én. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Gyurta Dániel egyik edzője, Kovácshegyi Ferenc tudja, hogy az úszó miként védheti meg az olimpiai bajnoki címét 200 mellen.

"Ugyanazt a feladatot és tulajdonképpen ugyanúgy kell megoldania a hátralévő alig több mint három hónapban, mint ami a londoni bravúr előfeltétele volt. Ugyanúgy, most is százszázalékos elszántsággal és hatékonysággal" - nyilatkozta a Telekom Sporthírszolgálatnak Kovácshegyi Ferenc.

Szavazzon!

Ön szerint megvédi a címét Gyurta Rióban?

"Ehhez persze minden erejét és tudását latba kell vetnie. Úgy is fogalmazhatok, hogy

– mondta az újpesti szakember, aki korábban Czene Attila, Darnyi Tamás, Rózsa Norbert, Szabó Joe és Wladár Sándor felkészítéséhez is hozzájárult trénerként.

Gyurta Dániel kihagyja a londoni Eb-t Forrás: MTI/Kovács Anikó

Kovácshegyi Ferenc két kollégájával edzősködik egy csapatban. "Tizennyolcadik éve dolgozom ismét együtt Széles Sanyival, időközben lett az összeszokott párosunk harmadik tagja kezdő edzőként Virth Balázs.

Jól kiegészítjük egymást, és akkor sem borul a közös szekér, ha a szokásosnál rögösebb az út. Mindenki hozzá tud tenni valamit a tudásgyűjteményhez, csak éppen a teherviselésnek vannak fokozatai” – fogalmazott a tréner.