Társoldalunk:

Ha van igazság, fair-play díjat kap a magyar tollaslabdázó

2016.05.02. 14:47

Sárosi Laura közelebb kerülhetett volna az olimpiához, ha a szabályokhoz ragaszkodva hagyja, hogy győztesként hirdessék ki a Karin Schnaase elleni mérkőzésen. A német tollaslabdázónak ugyanis elszakadt a cipője, és nem volt nála pótfelszerelés. A magyar sportolónő azonban, a riói kvótájáról talán végleg lemondva, odaadta a sajátját.

A mérkőzést még múlt héten szerdán rendezték Franciaországban, ahol a negyedik helyen kiemelt Karin Schnaase Sárosi Laurával nézett farkasszemet a második fordulóban. a képlet egyszerű volt, Sárosinak győznie kellett ahhoz, hogy életben maradjanak a riói álmai, de az esélyek nem mellette szóltak - emlékezett vissza az eseményre a Badmintonbluffers nevű blog szakírója.

Felemás cipőbenForrás: badmintonbluffers.wordpress.comMark_Phelan

A német tollaslabdázónak nem volt szerencséje, a mérkőzés során ugyanis elszakadt a cipője, csakhogy nem volt nála pótfelszerelés. Mivel a szabályok nem engedik, hogy a sportoló meccs közben kimenjen az öltözőbe (vagy bárhová, ahol új cipőt szerezhetne be), Schnaase számára tulajdonképpen véget ért a meccs.

Forrás: badmintonbluffers.wordpress.comMark_Phelan

Sárosinak csak várnia kellett volna arra, hogy a német riválisa feladja a mérkőzést. De a magyar tollaslabdázó másképp döntött. Odasétált a táskájához, kivette a pótcipőjét - amelynek a mérete történetesen épp megegyezett Schnaase lábának a méretével -, és egy mosoly kíséretében átnyújtotta ellenfelének.

A találkozón aztán - az esélyeknek megfelelően - még felemás cipőben is a német tollaslabdázó nyert, három szettben, így ő biztosan ott lesz az olimpián. Sárosi viszont a fair-play-díjért kiáltó döntésével meglehet, hogy végleg lemondhat Rióról.

Forrás: badmintonbluffers.wordpress.comMark_Phelan