A magyar evezőspárost is meglepte, hogy Eb-aranyat nyert

evezés simon béla juhász adrián
Vágólapra másolva!
Talán még most sem érti Simon Béla és Juhász Adrián, hogyan tudta megnyerni vasárnap a németországi Európa-bajokság normálsúlyú kormányos nélküli kettes számát. Óriási hajrával jöttek föl.

A Simon Béla, Juhász Adrián normálsúlyú kormányos nélküli kettes nagy meglepetésre aranyérmet szerzett a szám vasárnapi döntőjében a németországi Brandenburgban zajló evezős Európa-bajnokságon – írja Facebook-oldalán a magyar szövetség (MESZ).

A tavaly Universiade-győztes duó a 2000 méteres táv első felében stabilan a negyedik helyen haladt, majd folyamatosan felzárkózott az élen haladókra, az utolsó 500 méteren pedig elképesztő hajrával maga mögött hagyta a teljes mezőnyt.

"Hihetetlen, hogy győztünk.

mondta Simon Béla a nemzetközi szövetség honlapjának nyilatkozva.

Simon Béla (balra) és Juhász Adrián Forrás: MTI/EPA/DPA/Ralf Hirschberger


A 27 éves Simon és a 26 esztendős Juhász - mindketten a szolnoki Tisza Evezős Egylet versenyzői, Molnár Dezső tanítványai - az utóbbi évek legnagyobb magyar evezőssikerét érték el. Ahogy a MESZ a közösségi oldalán fogalmaz: "Gyönyörű versenyzés volt, egész Európát meglepve csodálatos győzelmet arattak."

A normálsúlyú kormányos nélküli kettes szám az olimpia műsorán is szerepel.

Az Eb-n még egy magyar egység indult, a könnyűsúlyú egypárevezősösök között érdekelt Matyasovszki Dániel vasárnap a B döntőben szállt vízre, harmadik lett, így összesítésben a kilencedik helyen zárt.