Vágólapra másolva!
Az RTL Klubnak adott interjút a 73 éves Takáts Zsuzsanna, akit 55 évvel ezelőtt megerőszakolt Kiss László és két társa, és ezért börtönre ítélték őket. Az interjúban több olyan, eddig tényként kezelt állítást cáfolt, amit például Kiss László és Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke mondott róla. Takáts Zsuzsanna elmondta például, hogy ő maga nem volt sportoló, édesapja sem volt befolyásos ember, ráadásul miután feljelentést tettek, megpróbálták eltussolni az ügyet, a nevelőapját meg is verték.

1. Nem igaz, hogy meghalt

Takáts Zsuzsanna azt mondta: az egész ügyről úgy értesült, hogy a volt férje – aki tisztában volt az 55 évvel ezelőtt történt nemi erőszakkal – felhívta őt. Megdöbbenve hallotta és olvasta, hogy úgy említik a hírekben, mint aki már nem él. Először Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke mondta azt róla, hogy meghalt. Takáts Zsuzsa most azt mondta, azért adott interjút, mert

megunta, hogy valótlanságokat állítanak ügyével kapcsolatban, és kitart amellett, hogy Kiss László és társai megerőszakolták.

Az interjúban egyébként azt is elárulta, hogy a fia sem tudott a történtekről.

2. Nem igaz, hogy nem volt erőszak

Gyárfás Tamás azt is mondta: Kiss Lászlótól azt hallotta, hogy az erőszak áldozata egy tekintélyes embernek volt a lánya, aki "kapható volt", de végül úgy állította be az egészet, hogy megerőszakolták. Aczél Endre újságíró pedig a Facebookon azt írta, hogy "egyáltalán nem vagyok meggyőződve róla, hogy valóban nemi erőszak történt, nem csak a sportuszodában megszokott napi rendszerességű szex", majd azt is írta: "egy szülőnek nem épp élmény, hogy a lányuk szeret, hogy is mondjam, kefélni".

Takáts Zsuzsanna és Kiss László Forrás: RTL Klub, MTI

Takáts Zsuzsanna ezzel szemben azt állította az interjúban, hogy akkor, 55 évvel ezelőtt, még épp az érettségi után volt, alig múlt 18 éves. Mint mondta, "soványka" lány volt, de sosem volt úszó, ahogy a hírekben állították, teljesen véletlenül került az uszodába a barátnőivel. Beszélgetni kezdett az uszodában a medence mellett Kiss László egyik barátjával, későbbi megerőszakolójával. Ezután a fiú félrehívta egy félreeső épületbe – mint kiderült, szolgálati lakásba –, hogy megmutasson valamit, de Takáts Zsuzsanna nem gyanakodott. Ezután bejött még két fiatal férfi:


– emlékezett vissza "a rémes élményre" az asszony.

3. Nem igaz, hogy befolyásos volt az apja

Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke korábban az ATV Egyenes beszéd című műsorában állította azt, hogy Takáts Zsuzsanna egy tekintélyes ember lánya volt. Kiss László pedig amikor lemondott a szövetségi kapitányi tisztségéről, az ellene hozott ítéletre utalva azt állította:

Takáts Zsuzsanna viszont azt mondta, hogy az apja nem volt befolyásos, cipészmester volt. Szüleinek el sem merte mondani, ami vele történt. Egy barátnőjével ment a rendőrségre feljelentést tenni, de a rendőrök nem nagyon hittek neki. Másnap viszont kiment a lakásukhoz több rendőr, és elmondták – már a szüleinek is –, hogy elfogták mind a három erőszakolót, és ők elismerték a tettüket. Később, állítása szerint

a nevelőapjának pénzt kínáltak a fiúk megbízásából, hogy vonják vissza a feljelentést, de nem tették meg, pedig még meg is verték a nevelőapját emiatt.

Kiss László Hosszú Katinka januári sajtótájékoztatója után Fotó: Polyak Attila - Origo

Takáts Zsuzsanna interjúja után nyílt levelet írt Németh Attila, a Blikk sportrovatának vezetője. Ebben bocsánatot kér egykori sportújságíró és újságíró kollégái nevében, akik

Az újságíró felidézi, hogy Gyárfás Tamás vagy Aczél Endre miket állított Takáts Zsuzsannáról, és a nevükben is bocsánatot kér.

Kerestük az ügyben Kiss Lászlót, megkérdeztük, hogy nem akar-e bocsánatot kérni Takáts Zsuzsannától, akit 55 évvel ezelőtt megerőszakolt, de azt mondta, hogy nem szeretne nyilatkozni. Gyárfás Tamást is kerestük, elküldtük neki a kérdéseinket. Ahogy válaszol, megírjuk.

Szavazzon!

Mit tegyen most Kiss László?

Szavazzon!

Mit tegyen most Gyárfás Tamás?