Társoldalunk:

Rivaldo: Ha kedves az élete, ne jöjjön az olimpiára

2016.05.10. 10:51

A 2002-ben a brazil válogatottal világbajnoki címet nyert Rivaldo azt tanácsolta a közösségi médiában minden szurkolónak, aki a nyári olimpiára készül, hogy inkább maradjon otthon.

"Brazíliában egyre rosszabb a helyzet. Mindenkinek, aki Brazíliába akar utazni vagy a riói olimpiára, azt tanácsolom, hogy maradjon otthon.

Itt veszélyben lesz az élete. Nem is szólva a rosszul működő kórházakról és a politikai bizonytalanságról" – írta az Instagramon Rivaldo a napokban Rióban meggyilkolt 17 éves lány fotója alá.

Az Amnesty International nemzetközi emberi jogi szervezet jelentése szerint csak áprilisban 11 ember halt meg Rio szegénynegyedeiben a helyi bandák és a rendőrség közötti összecsapásokban. Az adatokból kiderül, hogy a városban tavaly 1500-an haltak meg erőszakos halállal – írta a Guardian brit kap internetes kiadása.

Rivaldo egy tavalyi sajtóeseményenForrás: AFP/Stephen Lovekin

Az erőszak egész Dél-Amerikában nagy gond, a Rióhoz hasonló nagyvárosokban különösen. És az olimpiával nem is ez az egyetlen probléma, ott van még a kétségbeesett erőfeszítések ellenére egyre terjedő Zika-vírus és a Rivaldo által is említett politikai válság.

Nem tudjuk, jól ítéli-e meg a helyzetet, mindenesetre a kapu előtti helyzetekkel sosem volt gondja: