Társoldalunk:

Három magyar triatlonos indul az olimpián

2016.05.14. 18:21

A magyar szövetség számítása szerint három magyar triatlonos végzett kvótát érő helyen a sportág olimpiai kvalifikációs ranglistáján, eszerint a férfiaknál ifj. Faldum Gábor, míg a nőknél Vanek Margit és Kovács Zsófia indulhat a riói ötkarikás játékokon.

Kovács második olimpiájára készülhet, négy éve a sportág egyetlen magyar indulójaként az 51. helyen végzett Londonban. Vanek Margit és ifj. Faldum Gábor először szerepel majd ötkarikás játékokon.

A triatlonosok kétéves kvalifikációs időszaka szombaton a jokohamai világbajnoki futammal zárult, melyen Tóth Tamás 33., Kovács Zsófia pedig 41. lett.

Vanek MargitForrás: AFP/Kenzo Tribouillard

A hivatalos ranglistát a tervek szerint vasárnap teszik közzé. A magyarok számítása szerint Tóth éppen lemaradt a kvótás helyekről, így ő még reménykedhet abban, hogy valaki visszamondja az indulást, vagy esetleg szabadkártyát kap. Erről elvileg jövő péntekig kell döntenie a nemzetközi szövetségnek (ITU). Négy éve Vanek Margit volt elsőszámú tartalék az olimpián, de végül nem lett résztvevő.

Rio de Janeiróban a Copacabanán rendezik az ötkarikás triatlonversenyt. A férfiak augusztus 18-án, míg a nők 20-án küzdenek meg az érmekért.