Társoldalunk:

Nem rázta meg az ügy a molesztáló kajakedzőt

2016.05.30. 16:22

Nem érdekli az állítólag molesztáló kajakedzőt, hogy az ügyeiről ír a sajtó. A rendőrség nem lát bűncselekményt, nem is indított nyomozást.

"Láthatóan nem rázta meg a dolog, csak megrántotta a vállát, és közölte: nem érdekli" – idéz a Blikk egy neve elhallgatását kérő forrást arról a Zala megyében dolgozó kajakedzőről, aki állítólag egy kiskorú tanítványát zaklatta szexuális tartalmú üzenetekkel. 

Rájöttek, ki az

A lap információi szerint bár a korábban több olimpiai bajnokot is kinevelő tréner neve nem jelent meg a lapokban, mióta napvilágot látott az ügy, több ismerőse is azzal kereste őt, hogy róla írnak a lapok.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság a Zaol.hu kérdésére közölte, az ügyben, a korábbi hírekkel szemben, nem indult nyomozás. Több gyereket és szüleiket is meghallgatták, de "bűncselekmény elkövetésének gyanúja nem merült fel, ezért eljárás sem indult". 

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) még szombaton azt közölte, hogy nem kapott semmilyen hivatalos értesítést az üggyel kapcsolatban.

"Soha nem fordult elő a sportágunkban hasonló eset, amíg egy ilyen ügy nem zárul le jogi értelemben, addig az érintett szakembert is megilleti az ártatlanság vélelme. Mentegetni azonban senkit sem fogunk, ha az említett ügy bizonyságot nyer, az illetőnek egyetlen napra sincs tovább helye a kajak-kenu sportágban"  – idézte a közlemény Baráth Etelét, a szövetség elnökét.