Nem javasolják a szexet a riói olimpián

BACKLIT BEACH coast landform outdoors BIKINI swimwear brazilian flag NATIONAL FLAG FLAG carefree day easy going energy enjoyment pleasure amusement fun enthusiasm female feminine festivity celebrations EVENT freedom hands raised ipanema ipanema beach sout
Young woman holding up Brazilian flag on Ipanema beach, Rio De Janeiro, Brazil
Vágólapra másolva!
Az Indiai Olimpiai Bizottság öt tanáccsal látja el a riói olimpiára készülő szurkolókat és sportolókat a Zika-vírus miatt.

Az Indiai Olimpiai Bizottság (IOA) szerint a Rióba utazóknak nem ajánlott szexuális életet élniük az olimpián, mivel a szúnyogok által terjesztett Zika-vírus szexuális úton is továbbadható.

A vírus elsősorban a terhes nőkre nézve jelent kockázatot, mert egyes esetekben kóros kisfejűséget okozhat a magzatnál, éppen ezért az IOA azt javasolja a nőknek, hogy ne titkolják el a terhességüket, e helyett inkább ne utazzanak. Egyúttal a gyerekvállalást tervező párokat arra kérik, hogy

hazatérés után négy hetet várjanak legalább,

és mindenképp konzultáljanak az orvosukkal.

A harmadik pontban a bizottság arra kéri az utazókat, hogy csak a NOB által szavatolt rovarriasztókat használják, amelyekkel naponta többször is be kell fújniuk magukat. Fontos, hogy a testükből annyit el kell takarniuk a ruházatukkal, amennyit csak tudnak - szintén azért, hogy minél kevesebb esély legyen a szúnyogcsípésekre.

Az indiaiaknak kötelező beoltatniuk magukat sárgaláz ellen, Delhiben három oltóközpontot is létrehoztak. Az oltás ingyenes.

Az utolsó pont azt javasolja a sportolóknak, hogy egyedül ne sétáljanak Rióban, mivel a városban nagyon magas a bűnözési ráta.