Társoldalunk:

Sarapovát két évre eltiltották

2016.06.08. 18:05

A Nemzetközi Teniszszövetség két évre eltiltotta az orosz Marija Sarapovát. Az ötszörös Grand Slam-győztes játékos az egyik első volt azok között, akik a decemberben tiltólistára került meldonium nevű szerrel buktak meg. Sarapovának januárban, a melbourne-i ausztrál nyílt bajnokságon lett pozitív a doppingtesztje.

A 29 éves játékos hivatalos Facebook-oldalán értetlenül állt a szervezet döntése előtt, ugyanis véleménye szerint a vele szemben lefolytatott vizsgálat bizonyította, hogy nem teljesítményfokozás céljából használt tiltott szert, illetve tudtán kívül doppingolt. Hangsúlyozta, a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál fog fellebbezni. 

Sarapova korábban azzal védekezett, hogy a 2000-es évek közepén gyakran betegeskedett, magnéziumhiányt, szívritmuszavart állapítottak meg, és cukorbetegségre utaló jeleket találtak nála. A családjában előfordult cukorbetegség, ezért kezdett gyógyszereket szedni.

A korábbi világelső - akivel a hír napvilágra kerülését követően legnagyobb szponzorai szinte azonnal szakítottak - eltiltása 2018. január 26-ig szól.

Eltiltása 2018. január 26-ig szólForrás: AFP/Peter Parks