Társoldalunk:

Kirúgott három tisztviselőt az atlétikaszövetség

2016.06.10. 13:29

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség három korábbi tisztségviselőjét függesztette fel az orosz doppingesetek eltussolásában játszott szerepük miatt.

Az IAAF etikai bizottsága pénteken jelentette be, hogy Nick Daviest, Jane Boulter-Daviest és Pierre-Yves Garnier-t függesztették fel előzetesen "az IAAF etikai kódexének lehetséges megsértéséért".

A három tisztviselő ellen egy 2013-as e-mail miatt indítottak eljárást, amelyet Papa Massata Diack küldött apjának, az akkori elnök Lamine Diacknak. Ebben értesítette őt arról, hogy három funkcionárius kapott számlát, vagy volt tudomása egy készpénzfizetésről, mely az orosz doppingesetek elkendőzése érdekében történt.

Lamine Diack, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség korábbi elnökeForrás: AFP

Az etikai bizottság hangsúlyozta, az előzetes felfüggesztés a sportág érdekében történt, ugyanakkor a nyomozás még zajlik, és a bizottság tagjai nem akarnak előre ítélkezni. Nick Davies Diack alatt főtitkár, majd Sebastian Coe jelenlegi IAAF-elnök stábjának a vezetője volt, Jane Boulter-Davies az oktatási programért volt felelős, míg Pierre-Yves Garnier az orvosi részleg menedzsereként dolgozott.