Társoldalunk:

Nem kegyelmeztek Bradynek

2016.07.13. 17:42

A szövetségi bíróság elutasította Tom Bradynek, a profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő New England Patriots sztárjátékosának fellebbezését, így az idei alapszakasz első négy mérkőzésen nem léphet pályára.

A négyszeres Super Bowl-győztes irányítót tavaly májusban tiltotta el a liga, mert álláspontja szerint tudott arról, hogy 2015 januárjában az Indianapolis Colts elleni főcsoport-döntőben leeresztették azokat a labdákat, amelyekkel támadtak, hogy könnyebb legyen elkapni őket. Az ügyről 246 oldalas jelentés született, amely szerint vélhetően a Patriots két alkalmazottja volt a vétkes, de Brady is tudhatott a dologról. 

Brady kihagyja az első fordulókatForrás: AFP

A puhább labdákat egyébként csak az első félidőben használták, akkor még csak 17-7 volt az állás, végül a New England fölényesen, 45-7-re győzött.

Brady független bíróságon támadta meg az NFL döntését, és első fokon nyert is, így játszhatott a teljes előző szezonban. A liga illetékesei azonban fellebbeztek, a bíróság pedig ezúttal nekik adott igazat. A 38 éves Brady ezt követően a szövetségi bíróságnál támadta meg az ítéletet, de veszített.

A bostoni együttesnek az Arizona Cardinals, a Miami Dolphins, a Houston Texans és a Buffalo Bills ellen kell vezére nélkül pályára lépnie. Bradyt várhatóan a 2014-es drafton megszerzett Jimmy Garoppolo pótolja majd.