Társoldalunk:

Babos már majdnem a top tízben a világranglistán

2016.07.18. 10:33

A wimbledoni döntőnek köszönhetően a magyar teniszező hét helyet javítatva a 11. pozícícióba jött fel a párosok rangsorában.

Babos Tímea a 11. helyen szerepel a női teniszezők legfrissebb páros világranglistáján. A jelenlegi legjobb magyar teniszező hét helyet javított a legutóbbi rangsorhoz képest, ami elsősorban annak köszönhető, hogy Wimbledonban a döntőig menetelt a rangsorban ötödik helyen álló partnerével, a kazah Jaroszlava Svedovával.

Babos Tímea és Jaroszlava Svedova a wimbledoni döntő utánForrás: DPPI media/Ben Queenborough

 

A ranglistát továbbra is az elnyűhetetlen svájci Martina Hingis és páros társa, az indiai Sania Mirza vezeti, akiket Babosék a wimbledoni torna negyeddöntőjében két sima szettben intéztek el 6:2, 6:4-re.

Egyesben is

Babos az egyéni rangsorban is javított két helyet, és a 45-ről a 43-ra lépett előre. Az első hely itt sem kérdéses, Serena Williams utcahossza vezet Angelique Kerber előtt.

A férfiak ranglistáján az élmezőny változatlan a legutóbb kiadott ranglistához képest, Novak Djokovic vezet Andy Murray és Roger Federer előtt. A legjobb magyar, Fucsovics Márton egy helyet javítva a 165. pozícióba lépett előre.