Társoldalunk:

Froome gyakorlatilag bebiztosította a Tour-győzelmét

2016.07.21. 18:05

A brit Chris Froome nagy fölénnyel nyerte meg a Tour de France 18. szakaszát, a Sallanches és Megéve közötti 17 kilométeres hegyi időfutamot. Az összetettben már 3:52 perccel vezet Froome.

Az összetettben vezető Chris Froome második szakaszgyőzelmét aratta az idei Tour de France-on, miután magabiztosan 21 másodperc előnnyel nyerte meg a csütörtöki hegyi időfutamot.

Froome befutója:

A Sallanches és Megéve közötti 17 kilométeren sokáig a holland Tom Dumoulin tűnt győztesnek, aki az összetettben nagy terveket szövegető ausztrál Richie Porte-ot, és a kolumbiai Nairo Quintanát is alaposan elverte.

A szakasz végeredménye:

Az utolsónak induló Froome azonban nem bízott semmit a véletlenre, és szédületes tempót diktálva 21 másodpercet vert a hollandra, és ennél is többet a közvetlen üldözőkre. A brit előnye tovább nőtt az összetettben, már 3:52 perccel vezet a holland Bauke Mollema előtt. Ez volt az idei túr hetedik brit szakaszgyőzelme, amivel beállították az eddigi rekordjukat.

Két nagyon kemény nap van még hátra az Alpokban, pénteken a Mont Blanc-on lesz a befutó, és addig lesz egy második, két első és egy kiemelt kategóriás emelkedő a 146 kilométeres szakaszon. Szombaton pedgi egy ugyanilyen hosszú és ugyanilyen kemény 20. etap vár a mezőnyre, vasárnap pedig már csak a tiszteletkörök a Champs-Élysées-n Párizsban.