Társoldalunk:

Moszkvától Pekingig száguldottak Szalayék

2016.07.24. 21:29

A Szalay Balázs, Bunkoczi László egység a 48. helyen végzett a Selyemút-ralin, amelynek utolsó versenynapján, vasárnap Pekingben volt a befutó.

Az Opel Dakar Team tájékoztatása szerint a csaknem 11 ezer kilométeres versenyen a céldobogót a Madárfészeknél, vagyis a pekingi Olimpiai Stadionnál állították fel, a rajt helyszíne több mint két héttel ezelőtt pedig egy másik ötkarikás helyszín, a moszkvai Luzsnyiki Stadion volt.

Hétszer pördült meg a kocsi

A magyar duó május 9-én Bábolnán, a tereprali országos bajnokság idei második futamán súlyos balesetet szenvedett, mivel körülbelül 160 kilométer/órás sebességgel belehajtott egy árokba. Az autó hétszer megpördült, Szalay válla kificamodott, emellett zúzódásokat és kisebb agyrázkódást szenvedett.

A Szalay, Bunkoczi egység a 48. helyen végzett a Selyemút-ralinForrás: RALLYMANIACS/Marcel Vermeij

"Tíz hete, a versenybalesetünk után abszolút nem gondoltam, hogy eljutunk idáig. A még mindig nem tökéletes bal vállammal az volt a legnagyobb célunk, hogy beérjünk a pekingi célba, és ez sikerült. Nagyon örülök neki" – nyilatkozta vasárnap a pilóta.

Kár az utolsó napokért

"Maratoni viadal volt, és igazából ez, vagyis a táv jelentette a nehézségét. A szervezés jó volt, de ha rajtam múlna, biztos hosszabbak lennének a mért szakaszok, és rövidebbek az összekötők, hiszen a terepralisok versenyezni szeretnek, nem pedig közúton autózni. Jó ritmusú, homokos szakaszokat jelöltek ki a szervezők, nagyon élveztem rajtuk az autózást, kár, hogy az utolsó napokban már technikai problémák nehezítették a dolgunkat" – mondta Szalay Balázs.

Az autósoknál a Peugeot-val versenyző Cyril Despres, David Castera francia kettős nyerte a Selyemút-ralit, amelyet a Liszi László és Liszi Norbert kedden – autójuk sérülése miatt – feladott.