Társoldalunk:

Michael Jordan nem maradhatott tovább csendben

2016.07.26. 11:45

A profi karrierje során minden politikai állásfoglalástól tartózkodó NBA-legenda ezúttal felszólalt az Egyesült Államokban megszaporodó rasszista indítékú gyilkosságok ügyében.

A Chicago Bulls csapatával hat bajnoki címet nyerő Michael Jordan az ESPN amerikai sportcsatornának nyilatkozott azt követően, hogy az utóbbi időben több rasszista fegyveres incidens – például a dallasi lövöldözés – történt az Egyesült Államokban. 

Számít a szavaForrás: AFP/2015 Getty Images/Streeter Lecka

„Tudom, hogy ez az ország jobb ennél, és ezúttal már nem maradhattam csendben – mondta Jordan. – Mint büszke amerikait, és mint két gyerek apját, aki maga is elveszítette a saját apját, mélységesen megráz, hogy afrikai amerikaiak halnak meg a törvény embereinek kezétől, amire válaszul a gyávaság és a gyűlölet haragja rendőrök ellen fordul – mondta Jordan, akinek 1993-ban egy útmenti pihenőhelyen egy rablótámadás során lelőtték az apját.

A jelenleg a Charlotte Hornets tulajdonosi székében ülő 53 éves Jordan 1-1 millió dollárral fog támogatnai a jövőben két alapítványt, melyeknek célja, hogy normalizálja a rendőrség és a lakosság viszonyát.