Társoldalunk:

Sosem találná ki, melyik technikai sportban vagyunk a világ legjobbjai

2016.08.17. 13:47

Két arany és egy bronzérmet szereztek a magyarok a Hollandiában rendezett IMBRA rádiótávirányítású motorcsónak-vb-n, amelyen 33 ország 235 versenyzője mérte össze tudását. A hétfős csapatból Berta András mindkét kategóriájában, a 3,5 és a 7,5 köbcentiméteres géposztályban is világbajnoki címet szerzett, míg Tarr Tamás egy harmadik hellyel gazdagodott.

Az idei év legrangosabb RC (rádiótávirányítású) motorcsónak viadala a hollandiai Haarlem kifejezetten erre a célre létesített versenytaván zajlott, ahol egy kis létszámú, mégis erősnek mondható magyar csapat próbált minél eredményesebben részt venni. A legnagyobb esélyekkel talán a tavalyi 3,5 köbcentis világbajnok Berta András indult, akinek most a sportágban igencsak ritka duplázást is sikerült véghezvinnie. 

Bertan András és motorcsónakjaForrás: Origo

"A tavalyi címem, valamint a gyári versenyzői státusz megszerzése után elég nagy volt a nyomás, de próbáltam pozitív energiákká változtatni – mondta Berta András a versenyt követően. – Sosem jártunk még ezen a pályán, nem tudtuk, mennyire lehetünk versenyképesek az itt gyakran tesztelő nyugati riválisokkal szemben. Az extrém körülmények, a szél, eső és hideg ellenére mindent beleadtunk. Csodálatos érzés, hogy nemcsak az elsőszámúnak tekinthető kategóriámban, a 3,5-esben nyertem, hanem a 7,5-es címet is sikerült begyűjteni."

A magyar csapatból még Tarr Tamás állhatott fel a dobogóra, ő szintén a 3,5-es kategóriában lett bronzérmes.

A következő IMBRA világbajnokság 2018-ban Franciaországban lesz.