Vágólapra másolva!
Mert van, akiket a legkevésbé sem hoz lázba, hogy hazájuk olimpiát rendez. Ők inkább egy angol farmon tologatják a négyes bobot.

Az biztos, hogy mostanában Anglia legfurcsább jelensége az a hat brazil sportoló, akik a Yorkshire-ben található Bedale melletti edzőtáborban készülnek a téli bob világbajnokságra.

Brazíliában – nem meglepő módon – nincs bobpálya, ezért esett a csapat választása Bedale-re, ahol egy kiváló minőségű száraz bobpálya található. Edzőnek pedig a brit női kettessel kétszeres világbajnok Nicola Minichiellót fogadták föl.

A tréner szerint fizikai mutatóikat tekintve a brazilok már most is felveszik a versenyt a világ legjobbjaival, amint jól mutat, hogy tavaly, történetük első vb-szereplése alkalmával csupán

egy tizedmásodperccel volt gyengébb a rajtjuk,

mint a legjobbaké.

„Nincs többmillió fontra rúgó felkészülési programjuk, így óhatatlanul lesznek olyan mutatók, amiben nem fogják tudni felvenni a versenyt az élvonallal, de fizikálisan a világ legjobbjai közé tartoznak – dicsérte tanítványait Minichiello, aki biztos, hogy nem unatkozik új munkakörében.

Folyton nevetnek, remek a hangulat közöttük."

A csapatot az angol sajtó rendre a Jég veled (Cool runnings) című filmben világhírűvé vált jamaicai bobcsapathoz hasonlítja, és Minichiello is amondó, hogy habár ő maga nem szereti ezt a párhuzamot, a hasonlóság elvitathatatlan.

„Az ő esetükben sem csak a sportról szól ez a dolog, hanem az életről. Hogy megmutassák maguknak és másoknak is, hogy kitartással mi mindent el lehet érni."