Társoldalunk:

Harmadik lett a magyar kamionos a Hungaroringen

2016.08.27. 20:09

A címvédő Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes magyar versenyzője harmadik lett a kamion Európa-bajnokság magyarországi állomásának szombat délutáni második futamán, a Hungaroringen.

A 31 éves szombathelyi pilóta a szombati első versenyen másodikként ért célba, így a hetedik helyről vágott neki a második futamnak. Az első két kört követően már az ötödik pozíciót foglalta el, majd az ötödik körben a pontversenyben második Adam Lackót maga mögé utasítva átvette a negyedik helyet.

A hét-nyolc kamiont magába foglaló "főmezőnyben" végig rendkívül kiélezett csata folyt, szorosan követték egymást a gépek. Kiss újabb helyet lépett előre, majd nagy csatát folytatott a cseh Frantisek Vojtisekkel, ám a kilencedik körben a hátulról érkező Jochen Hahn kitolta a pályáról, így a negyedik helyre csúszott vissza.

Pazar kifékezéssel Kiss az utolsó kör elején visszavette a harmadik pozíciót, sőt a kör végén a célegyenesre fordító kanyarban utol is érte, majd meglökte Vojtiseket. A cseh pilóta a falnak csapódott, és kiesett. A magyar versenyző végül harmadikként ért be.

Forrás: MTI/Marjai János

"Még jobban sikerültek a beállítások, mint az első futamon, és jól is haladtam előre, amíg utol nem értem Frankie-t" - nyilatkozta Kiss a futam után. Hozzátette, a cseh versenyző az egész futamon nagyon a védekezésre koncentrált, ezért alakult ki tumultus mögötte, amelyben többször összeértek a versenyzők, és ő maga is kicsúszott egyszer.

"Sajnálom, ami az utolsó kanyarban történt, meglepett, hogy kigyorsítás helyett fékezett, így hozzáértem, ő pedig kicsúszott."A versenyt a német Stephanie Halm nyerte fölényesen. Ryan Smith, a magyar Oxxo Energy Truck Race Team brit versenyzője ötödik lett.

Vasárnap 9.45 órától kerül sor a második időmérőre, a harmadik futam 14.10-kor rajtol a Hungaroringen.

Végeredmény, 2. futam (11 kör, 48,191 km):
1. Stephanie Halm (német, MAN)
2. Anthony Janiec (francia, MAN) 16.784 másodperc hátrány
3. Kiss Norbert (Tankpool24-Mercedes) 16.860 mp h.

1. futam:
1. Jochen Hahn (német, MAN)
2. Kiss 2.219 másodperc hátrány
3. Ryan Smith (brit, Oxxo Energy Truck Race Team) 3.255 mp h.