Társoldalunk:

Borkai: Elszomorít ez a méltatlan támadás

2016.08.29. 16:03

Reagált a fúrásáról szóló hírekre Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. Azt mondja, kiváló a kapcsolata Orbán Viktorral, és elszomorítja az olimpia szellemiségéhez méltatlan támadás.

Borkai Zsolt MOB-elnök lemondását várják a Fideszen a belül, többek közt Orbán Viktor miniszterelnök is – közölte a Népszava. Orbán Rióban sem találkozott Borkaival, akit a lap szerint a miniszterelnökkel kiváló kapcsolatokat ápoló korábbi MOB-elnök, Schmitt Pál fúr a háttérből. 

Borkai a feltevésekre reagálva kijelentette, hogy a MOB egy "független köztestület, 2010 óta vagyok az elnöke. A Közgyűlés választott meg, és ha elégedetlen a munkámmal, vissza is hívhat. Nincs szándékomban lemondani." 

Borkai nem mond leForrás: MTI/Illyés Tibor

Borkai cáfolta, hogy nem találkozott volna Orbánnal az olimpián: "Rio de Janeiróban is találtunk alkalmat arra, hogy a szurkolás mellett átbeszéljük az aktuális kérdéseket." 

Felmerült az is, hogy a Fidesz még több párthű emberrel töltené fel a MOB-ot, hogy azon belül ne legyen ellenállás a 2024-es budapesti olimpiai pályázattal szemben. 

"A Miniszterelnök úr és köztem kiváló a kapcsolat, mindig támogatott a magyar sport átalakítása (...) vagy a 2024-es olimpiai pályázat kapcsán is" – folytatta Borkai, akit "elszomorít ez a sporthoz, az olimpia szellemiségéhez méltatlan támadás, mert a mostani, alaptalan híreszteléssel elsősorban a sportolóknak, edzőknek ártanak igazán, akik a medencében, a páston, a pályákon szívüket-lelküket kitették Magyarországért és a magyar sikerekért".