Vágólapra másolva!
A szerdán kezdődő riói nyári paralimpia után visszavonul Sors Tamás, az S9-es sérültségi kategóriában a 100 méter pillangón Pekingben és Londonban is aranyérmet nyert úszó - erről a sportoló a Népszava szerdai számában megjelent interjújában beszélt.

Sors Tamásnak a riói a harmadik paralimpiája, az előző kettőn aranyérmes lett 100 méter pillangón, ezúttal is ez a fő száma.

London 2012, olimpia, Sors Tamás mosolyog a 200 méteres vegyes úszás SM9 kategória döntője után a pekingi olimpián a Nemzeti Vízisportközpontban Forrás: MTI/Kovács Tamás

A versenyeket elmondása szerint jókedvűen és felszabadultan váró paralimpiai sportoló úgy fogalmazott: "az oroszok kizárása miatt egy nagy riválisom nem indulhat 200 méter vegyesen, de nem gondolkozom az eredményeken, természetesen szeretnék jól szerepelni, de nem akarok ezen rágódni, és nem is rágódom".

"Ez az utolsó nagy versenyem, Rio után befejezem. Úgy érzem, sikerült a maximumot kihoznom magamból. Ha Rióban is nyerek érmeket, akkor a csúcson hagyom abba, ha nem lesz érmem, akkor az egy jelzés, hogy ideje befejeznem" - fogalmazott.