A 2024-es olimpiára gyúrnak a magyar baseballosok

baseball, óbuda warriors
Vágólapra másolva!
Az Óbudai Baseball Aréna története során először rendezi meg szombaton a 20 éves múltra visszatekintő, Duna Kupa elnevezésű válogatott sorozat magyarországi tornáját, amelyen a házigazdák ellenfele az osztrák és a szlovák válogatott lesz.

A nemzetközi szabványoknak megfelelő óbudai pályán 10 órakor a Magyarország-Szlovákia mérkőzéssel kezdődik a program, majd a tervek szerint a 13 órai ünnepélyes megnyitó után a szlovák-osztrák összecsapás következik 13.20-kor, a magyar-osztrák meccset pedig 15.45-kor rendezik meg.

Magyarország 2014-ben rendezett legutóbb Duna Kupát, akkor a válogatott meg is nyerte a tornát, most azonban a mexikói világbajnokságra készülő osztrákok számítanak a leginkább esélyesnek. A válogatott edzői stábját az óbudai felnőttcsapat szakvezetői alkotják, akik öt-hat saját nevelésű, utánpótláskorú játékost is behívtak a keretbe.

Az Óbuda Warriors pályáján rendezik a Duna Kupát Forrás: Origo

"Ezek a srácok valóban tehetségesek és ügyesek, a magyar baseball új generációját alkotják, akik meghatározói lehetnek a jövő válogatottjának. Mivel a baseball felkerült a 2020-as tokiói nyári olimpia programjára,

- nyilatkozta az MTI-nek Morua Roberto, az Óbuda Warriors edzője, a hazai sportági szövetség alelnöke.

A férfitorna után egy nappal, vasárnap a nők softball Duna Kupáját rendezik meg Érden, ahol a budapesti rendezvényhez hasonlóan a magyar, a szlovák és az osztrák együttes játszik egymással.