Társoldalunk:

Újabb magyar bronzérmek Rióban

2016.09.15. 22:51

Már tizenhárom érmet szereztek a magyar sportolók a paralimpián. Csütörtökön Sors Tamás odatett egy bronzot a korábbi ezüstje mellé, és a 14 éves Konkoly Zsófia is harmadik lett 100 pillangón.

Az S9-es sérültségi kategóriában versenyző Sors Tamás bronzérmet szerzett 100 méteres pillangóúszásban a riói paralimpia csütörtöki versenynapján.

A 24 éves pécsi versenyző kétszeres címvédőként indult (Pekingben és Londonban is megnyerte a számot), a döntőbe a legjobb idővel jutott be. Az első ötven méter után még elsőként fordult, de a végén görög és olasz riválisa lehajrázta, így ezúttal harmadik lett.

Lehet, hogy rosszul építettem fel a taktikát. Menekülés a győzelembe, így hívjuk egymás között, amit csináltam, nagyon jól mentem, de a végén már éreztem, hogy nem bírom felemelni a karomat, már nagyon fájt – mondta a versenyről a kétszeres paralimpiai bajnok versenyző. – Ennyi volt bennem, de nem vagyok csalódott, inkább boldog. Nagyon jó időt úsztam. Ezt egy jó zárásnak fogom fel, én többet ugyanis már nem úszok 100 méter pillangón."

Ez volt az utolsó paralimpiája

Hozzátette: abban is biztos, hogy paralimpián sem szerepel többet, de hogy az úszást is abbahagyja-e, azt még nem döntötte el. Sors úgy fogalmazott: abszolút elégedett a riói szereplésével, mert érmei mellett voltak helyezései is.

Sors után az ugyancsak az S9-es kategóriában versenyző Konkoly Zsófia is bronzérmet szerzett, szintén 100 méter pillangón. A riói magyar küldöttség legfiatalabb, 14 éves tagja ötven méternél másodikként fordult, majd a hajrát is jól bírta.

Konkoly Zsófia útban a bronz feléForrás: MTI/Koszticsák Szilárd


Konkolyé lett a magyar csapat 13. érme Rióban, hat ezüst mellett ez a hetedik bronz.

"Nagyon boldog vagyok, nem gondoltam volna, hogy sikerülni fog. Jól osztottam be az erőmet, de nem maradt bennem semmi, ha van még öt méter, biztosan megelőz a mellettem úszó" – mondta a fiatal sportoló, aki pénteken még 100 méter háton is szerepel Rióban.

Az S10-es sérültségi kategóriában versenyző Pap Bianka ötödik lett 400 méteres gyorsúszásban. A Vasas 16 éves, paralimpiai újonc versenyzője korábban 200 méter vegyesen harmadik, 100 méter háton pedig második lett, most azonban nem volt esélye az éremszerzésre.