Társoldalunk:

Szász Emese: Előbb a baba, aztán jöhet Tokió

2016.09.15. 16:16

Esküvője és gyermekvállalás után visszatérne a pástra, és indulna a tokiói olimpián Szász Emese, aki a Rióban aranyérmet szerzett a párbajtőrözők egyéni versenyében.

A pénteken és szombaton sorra kerülő Nagy Sportágválasztó csütörtöki sajtótájékoztatóján Szász Emese elmondta, az olimpia óta nem igazán sikerült kipihennie magát, sok helyre hívják, de ez édes teher számára.

A pihenés még ráér

"Ha ilyen jó ügyekről van szó, akkor szívesen jövök, a pihenés pedig meglesz később" - mondta Szász Emese. Hozzátette, most az esküvőjére készül, utána pedig nászútra megy. Ezt követően idén a magyar bajnokságon szeretne jól szerepelni.

Rióban ő nyerte a magyar küldöttség első aranyérmétForrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

"A jövő évem a baba érkezésétől függ, utána pedig mindenképp visszatérek a pástra, többen megmutatták már, hogy ez szülés után sem lehetetlen. Ha kijutok, szeretnék ott lenni Tokióban is" - magyarázta a 2020-as olimpiáról Szász Emese.

Akiket a tévében nézték, azokkal találkozhatnak élőben

Kiemelte, a Nagy Sportágválasztót nagyon jó kezdeményezésnek tartja, hiszen az érdeklődők olyan sportágakkal ismerkedhetnek meg, amikről korábban talán nem is hallottak. Ráadásul jó időpontban is van, hiszen az olimpiához közel rendezik, a riói sikerek után pedig nagy az érdeklődés.

"Jó, hogy ilyen sokan kimegyünk élsportolók, és azok után, hogy a riói olimpián a tv-ben néztek, most élőben találkozhatnak velünk"- hangsúlyozta Szász Emese. - "Ez is egy kis lökés lesz nekik, hogy letegyék a voksukat egy sportág mellett, és elkezdjenek komolyan, rendszeresen sportolni. Ha másért nem is, de a sport által egészséges felnőttekké váljanak."

A XIX. budapesti Nagy Sportágválasztót pénteken és szombaton 9-től 17 óráig rendezik a Merkapt Sportközpontban, az érdeklődők közel száz sportágat próbálhatnak ki.