Vágólapra másolva!
A házigazda magyar válogatott győzelemmel kezdte a négycsapatos Európa-bajnoki selejtezőtornát: Jan De Brandt együttese péntek este az észtek ellen nyert négy játszmában.

Az Érd Arénában rendezett összecsapáson az előselejtezőből érkező, papíron legkönnyebb ellenféllel kezdett a magyar csapat, amely tavaly Belgiumban 28 év szünet után szerepelt újra kontinensviadalon.

A magyar válogatott az esélyeknek megfelelően az első két játszmát megnyerte, a harmadikban azonban kissé kiengedett, az észtek pedig ezt kihasználva szépítettek. A negyedik felvonásban a magyarok ritmust váltottak, és

rendkívül könnyedén, magabiztosan fejezték be a találkozót.

Az Azerbajdzsánban és Grúziában sorra kerülő Európa-bajnokságra a két selejtezőtorna győztese automatikusan kijut, míg a csoportok második helyezettjei pótselejtezőn küzdenek meg egymással. Amennyiben a magyarok másodikok lesznek, akkor a bolgár, román, svájci, montenegrói négyest felvonultató kvartett másodikjával találkoznak. A pótselejtező első felvonását október 2-án rendezik, míg a visszavágóra október 9-én kerül sor.

Jan De Brandt kapitány Forrás: Hunvolley.hu

Európa-bajnoki selejtező:
1. torna, 1. forduló:
Magyarország-Észtország 3-1 (19, 22, -16, 11)
a csoport másik mérkőzésén:
Lengyelország-Finnország 3-0 (19, 16, 21)