Szerződést hosszabbít olimpiai bajnokunk

Szász Emese; Kulcsár Győző olimpia 2016 rio
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 6. Szász Emese ünnepel, miután győzött az olasz Rosella Fiamingo ellen a 2016-os riói nyári olimpia női párbajtőrversenye döntőjében a Rio de Janeiró-i 3-as Karióka Arénában 2016. augusztus 6-án. Szász Emese 15-13-ra nyert és olimpiai bajnok lett. Baloldalt edzője Kulcsár Győző. (MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)
Vágólapra másolva!
Szász Emese olimpiai bajnok párbajtőröző a tokiói nyári játékokig meghosszabbította szerződését a Vasas SC-vel.

A klub pénteki tájékoztatása szerint az együttműködés meghosszabbítása illeszkedik a hosszú távú stratégiába, amelynek jegyében a vívók közül korábban a már kétszeres olimpiai aranyérmes Szilágyi Áron, illetve olyan fiatal tehetségek, mint Szatmári András vagy Bányai Zsombor is elkötelezték magukat a 2020-as játékokig a Vasas SC-hez.

"Az új vasasos szerződésem is azt tükrözi, hogy

- idézte a klub közleménye a 34 éves Szász Emesét. - Sok helyen nyilatkoztam már, hogy a következő négy évben a családalapítás is a terveim között szerepel, jólesett, hogy a Vasas ebben is maximálisan támogatott, és ennek szellemében tudtunk megállapodni. Ha a klubszlogenre gondolok, akkor mondhatnám úgy is, hogy itt tényleg a család az első!"

Szász Emese Forrás: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

"Emese nagyon megérdemelte, hogy Rióban a csúcsra érjen, annak pedig legalább ennyire örülök, hogy immár a harmadik olimpiai ciklusát kezdi el nálunk" - mondta Markovits László klubelnök. Ferjancsik Domonkos, a vívószakosztály elnöke számára - mint fogalmazott - természetes volt, hogy Szász Emese a Vasasban folytatja a vívást.

"Az ő pályafutása és személyisége jó példa lehet a nálunk vívó fiatalok számára. Az újabb négy év pedig azt is mutatja, hogy a hagyományosan eredményes kardvívásunk mellett a Vasasnál komoly terveink vannak párbajtőrben is mind női, mind férfi vonalon" - tette hozzá.