Társoldalunk:

18 éremmel megy haza a magyar paralimpiai csapat

2016.09.18. 01:27

Kálmán Krisztina a hatodik helyen végzett az F32-es sérültségi kategória súlylökő döntőjében a paralimpia szombati versenynapján, s ezzel a magyarok befejezték szereplésüket Rio de Janeiróban.

Az autóbalesete után kerekesszékbe kényszerült 29 éves váci sportoló 2,14 métert ért el az Olimpiai Stadionban rendezett fináléban, s ezzel egy riválisát sikerült megelőznie. A számot a tunéziai Maroua Brahmi nyerte 5,76 méterrel.

A látássérült kerékpáros, Butu Arnold Csaba nem állt rajthoz az országúti mezőnyversenyben, mert pilótája, Garamszegi László megbetegedett, így a duó nem tudta vállalni a szereplést.

A magyarok egy arany-, nyolc ezüst- és kilenc bronzéremmel zárják a paralimpiát, amelynek záróünnepségét vasárnap este - magyar idő szerint hétfőn hajnali 1 órától - rendezik. A Maracana Stadionban esedékes záróünnepségen az egyetlen aranyérmes, Tóth Tamás viszi majd a magyar zászlót.

A Vasas 24 éves úszója, aki az S9-es sérültségi kategóriában versenyez, négy éve, Londonban két ezüstérmet nyert, itt Rio de Janeiróban pedig a 100 gyorson szerzett bronz után este első lett 100 méter háton, megszerezve ezzel az első, és mint utóbb kiderült egyetlen aranyérmet.