Lengyelországban kell kiharcolni az Eb-szereplést

Dobi Edina, röplabda
Antwerpen, 2015. szeptember 28. Dobi Edina a női röplabda Európa-bajnokság B csoportjának harmadik fordulójában játszott Magyarország-Azerbajdzsán mérkőzésen 2015. szeptember 28-án. A magyar válogatott 3-1-re győzött. (MTI/EPA/Laurent Dubrule)
Vágólapra másolva!
A házigazda magyar női röplabda-válogatott szoros mérkőzésen, négy szettben kikapott a favorit lengyel csapattól vasárnap, így a második helyen zárta a kétfelvonásos Európa-bajnoki selejtezőtorna első, érdi körét.

Az Érd Arénában nagyszerűen kezdett a magyar csapat, hiszen hatalmas csatában 29 perc alatt megnyerte az első játszmát. Ez láthatóan sokat ki is vette Jan De Brandt tanítványaiból, hiszen a második felvonást a lengyelek könnyedén hozták. A harmadik és a negyedik játszma már újra szoros küzdelmet hozott, azonban mindkétszer a vendégek bírták jobban a végjátékot, így százszázalékos teljesítménnyel nyerték a tornát.

A jövő hétvégén Lengyelországban is megmérkőzik egymással a négy válogatott, a két torna összesített győztese automatikusan kijut a jövő évi, Azerbajdzsánban és Grúziában sorra kerülő kontinensviadalra, míg a második helyezett pótselejtezőn harcolhatja ki a részvételt.

Dobi Edina Forrás: MTI/EPA/Laurent Dubrule

Amennyiben a magyarok másodikok lesznek, akkor a bolgár, román, svájci, montenegrói négyest felvonultató kvartett másodikjával találkoznak.

A pótselejtező első felvonását október 2-án rendezik, míg a visszavágóra október 9-én kerül sor.

Eredmények, Európa-bajnoki selejtező, 1. torna, 3. forduló:
Lengyelország - Magyarország 3-1 (-23, 14, 20, 22)
Észtország - Finnország 3-2 (13, -22, -20, 20, 11)

Az első torna végeredménye: 1. Lengyelország 9 pont, 2. Magyarország 6, 3. Észtország 2, 4. Finnország 1

A 2. torna programja
szeptember 23., péntek:
Magyarország - Finnország 17.30
Lengyelország - Észtország 20.00

szeptember 24., szombat:
Magyarország - Észtország 15.00
Finnország - Lengyelország 17.30

szeptember 25., vasárnap:
Észtország - Finnország 17.30
Magyarország - Lengyelország 20.00