Nagy skalppal köszönt be a Rams LA-be, Cam Newton meggyógyult

Seattle Seahawks v Los Angeles Rams GettyImageRank3 GENERAL VIEW SPORT AMERICAN FOOTBALL NFL
LOS ANGELES, CA - SEPTEMBER 18: Quarterback Russell Wilson #3 of the Seattle Seahawks passes the ball against the Los Angeles Rams during the fourth quarter of the home opening NFL game at Los Angeles Coliseum on September 18, 2016 in Los Angeles, California. Harry How/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Seattle megajándékozta egy győzelemmel az új otthonát felavató LA Ramst, a Caroline újra beindította a pontgyárat, és űgy tűnik, Cam Newtonnak már kutya baj. A Patriotsban jól muzsikál Tom Brady helyettese. A Pittsburgh rangadót nyert, az Arizona gálázott.

Első mérkőzését játszotta új otthonában, a Memorial Colisseumban a Los Angelesbe nyáron visszaköltözött Rams, és mindjárt meg is szerezte első győzelmét – méghozzá az előző idényben főcsoportdöntőig jutó Seattle Seahawks ellen.

Stadionavató a Red Hottal:

Touchdownt viszont nem látott a tisztelt publikum, ugyanis a pontszegény meccsen csak négy mezőnygól esett, ebből viszont hármat a Rams rúgott a botok közé, úgyhogy 9-3-ra nyerték a stadionavatót.

Győztes formában

A februári Super Bowl vesztese, a Carolina Panthers viszont nem szenvedett pontiszonyban a San Francisco ellen. A Broncos védelme által kiosztott brutális ütközések úgy tűnik nem hagytak nyomot Cam Newton fején és lelkében, ugyanis az előző alapszakasz MVP-je újra csak a legjobb formáját mutatta.

353 yardot és 4 TD-átadást

hozott össze – utóbbiakkal már 122-nél jár, amivel az Észak-Carolina-i csapat történetének legeredményesebb irányítója lett.

A New England Patriotsot egyelőre nem viseli meg Tom Brady négy meccsre szóló eltiltása. Az első fordulóban igen jó benyomást tevő Jimmy Garoppolo ezúttal is remekelt – egészen addig, amíg meg nem sérült. Ez a második negyedben vége felé történt, addigra azonban már 234 passzolt yard és három TD-t érő átadás villogott a neve mellett.

A jobb vállán megsérülő irányítót az újonc Jacoby Brissett váltotta, aki ugyancsak szépen muzsikált – kilenc passzából hat sikeres volt, összesen 92 yardig és egy TD-ig jutott, ami első meccsen, padról beállva igen jó munka.

Mindenki lenyugodott

Januárban a rájátszás wild card körében találkozott egymással a Pittsburgh és a Cincinnati, és félő volt, hogy a csapatok ott folytatják, ahol a kis híján botrányba fulladt déli ütközet véget ért. Az akkor vendégként 18-16-ra nyerő Steelert most hazai közönség előtt játszhatott, és

vígan loboghattak a sárga törülközők.

A Bengals irányítója, Anthony Dalton ugyanis hiába passzolt 366 yardot, ha abba csak egy TD-passzt tudott beszuszakolni, míg a másik oldalon Ben Roethilsberger háromszor is megtalálta a célterületen álló elkapóját.

Big Ben megtalál:

Okvetlen ki kell még emelni a Steelers egyik futóját, a 32 megindulásból 94 yardot összebrusztoló DeAngelo Williamst is.

Az Arizona három negyedben is nulla ponton tartotta a Tampa Bayt, miközben ők csak a második játékrészben 24 pontot termeltek. A Cardinals játékában működött minden elem, Carson Palmer nem adta el a labdát, viszont szórt három TD-passzt az elkapóinak, a futók futottak és még egy visszahordott fumble is belefért.

Offense vs. defense:

A Baltimore Ravens az első negyedben összeszedett 20-2-es hátrány után is győzni tudott Clevelanben. John Harbough-nak, a Ravens edzőjének ezzel már 15-2-es mérlege van a Browns ellen. A meccs egyik hőse a három mezőnygólt – az utolsót 2:56 perccel a vége előtt – értékesítő Justin Tucker, a Baltimore rúgója volt. A Washingtonból nagy reményekkel igazolt irányító Robert Griffin III sérülés miatt nem állhat a Browns rendelkezésére.

Eredmények, alapszakasz 2.játéknap:
Los Angeles Rams - Seattle Seahawks 9-3
Carolina Panthers - San Francisco 49ers 46-27
Cleveland Browns - Baltimore Ravens 20-25
Detroit Lions - Tennessee Titans 15-16
Houston Texans - Kansas City Chiefs 19-12
New England Patriots - Miami Dolphins 31-24
New York Giants - New Orleans Saints 16-13
Pittsburgh Steelers - Cincinnati Bengals 24-16
Washington Redskins - Dallas Cowboys 23-27
Arizona Cardinals - Tampa Bay Buccaneers 40-7
Denver Broncos - Indianapolis Colts 43-20
Oakland Raiders - Atlanta Falcons 28-35
San Diego Chargers - Jacksonville Jaguars 38-14
Minnesota Vikings - Green Bay Packers 17-14
később:
Chicago Bears - Philadelphia Eagles