Tyson Gay bobozik

atlétika dopping
US athletes Tyson Gay looks on during a press conference ahead of the athletics Diamond League meeting Athletissima in Lausanne on July 8, 2015. Lovers of clean track and field will be cringing at the Diamond League meet in Lausanne when doping cheats Justin Gatlin and Tyson Gay come to face to face in what is sure to be an explosive 100m. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
Tyson Gay és Ryan Bailey is részt vesz az amerikai bob-bajnokságon, amelyen a következő Világkupára jelölik ki a csapatokat.

A két sprinter tagja volt a londoni olimpián második 4x100-as váltónak, amelyet utólag, a háromszoros világbajnok Tyson Gay 2013-as doppingügye miatt megfosztottak érmétől.

Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Az amerikai bobválogatót Kanadában, Calgaryban rendezik meg. Bailey már részt vett a múlt hónapban Lake Placidben a tolóknak rendezett száraz felmérőn is, amelyet megnyert.

Az amerikai sprinterek között szinte már hagyomány, hogy bobban is kipróbálják magukat, korábban így tett többek között a gátas sztár Lolo Jones, aki a szocsi téli játékokon is rajthoz állt, vagy a Rióban kétszeres olimpiai bajnok Tianna Bartoletta.