Társoldalunk:

Sosem találná ki, ki szervezi a lépcsőfutó ob-t

2016.09.23. 10:28

Huszonhárom emelet leküzdése vár a XVII. lépcsőfutó országos bajnokság résztvevőire.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatósággal közösen szervezett versenyén idén először élsportolók is nekivágnak a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri épületében a lépcsőknek szombaton 9 órától.

Kiss Tamás olimpiai bronzérmes kenus, valamint Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin, Kugler Attila és Molnár Péter riói olimpikon kajakosok váltóban futnak fel a lépcsősoron.

A versenyen résztvevő tűzoltóknak teljes védőfelszerelésben, bevetési védőruhában, védőcsizmában, védősisakban és speciális védőkesztyűben, valamint acélpalackos légzőkészülékkel kell felfutniuk a 23. emeletre. A védőeszközök tömege megközelíti a harminc kilogrammot, a jelentkezők párban vagy egyénileg, női és férfi versenyzők korcsoport szerinti eloszlásban egyaránt indulnak a versenyen.

A viadalon valamennyi katasztrófavédelmi igazgatóság képviselteti magát, összesen 209 versenyző nevezett. Az erőpróbán részt vesz négy szlovák tűzoltó Pozsonyból, illetve számos létesítményi, önkormányzati és önkéntes tűzoltó egyesület is.