Ahol még Rossi sosem nyert

-
Yamaha rider Valentino Rossi of Italy looks on as he sits in the pits prior to the third training session of the MotoGP Grand Prix of Germany at the Sachsenring Circuit on July 11, 2015 in Hohenstein-Ernstthal, eastern Germany. AFP PHOTO / ROBERT MICHAEL
Vágólapra másolva!
Hétvégén az Aragóniai Nagydíjat rendezik a MotoGP-ben. Összeszedtük a legérdekesebb tényeket a MotorLand pályáról.

Az Aragon GP a versenynaptár legújabb helyszíne, 2010-ben rendezték rajta az első futamot. Jelenleg négy spanyolországi helyszín egyike, de az átadásának évében összesen hat futamot rendeztek az országban, Aragónián kívül Jerezben, Katalóniában, Jaramában, Montjuich-ban és Valenciában.

A pályán az óramutató járásával ellentétes a forgalom, a jelenlegi vb-helyszínek közül csak Austin, a Sachsenring, Phillip Island és Valencia ilyen még.

Annak ellenére, hogy fiatal pálya, kezd modern klasszikussá válni, több pilótának is kedvence a technikás vonalvezetése miatt. A kétszeres világbajnok Marc Márquez is a MotorLandet tartja a hazai pályájának.

Márquez örülhet is, hogy jön Aragónia, mert az utolsó hat spanyolországi MotoGP-futamon nem győzött. Legutóbb 2014-ben, Valenciában intették le elsőnek a hazájában.

Márquez négy verseny óta nem végzett az első kettőben, ez a legrosszabb sorozata, amióta a MotoGP-ben szerepel.

És akkor mit mondjon Valentino Rossi? A MotorLand azon kevés pálya egyike a versenynaptárban, ahol még nem nyert az olasz, Austin és a Red Bull Ring mellett.