Társoldalunk:

MotoGP-futam lehet a Hungaroringen

2016.09.23. 12:39

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója mát tárgyal a gyorsaságimotoros-világbajnokság jogait birtokló Dornával.

"Miután a pénz megvan rá, így amennyiben a pályacsíkot sikerül átalakítanunk, hogy a motorversenyekre is alkalmas legyen 2017 végére, akkor 2018-ra megpróbáljuk idehozni a MotoGP mezőnyét.Természetesen ehhez is kormányzati támogatásra, garanciára van szükségünk. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter úr igencsak biztatott minket a vele folytatott tárgyalásokon" - fogalmazott a Magyar Nemzetnek Gyulay. 

Márquezt és akár Rossit is láthatjuk Magyaroszágon?Forrás: AFP

Az elnök-vezérigazgató azt is elmondta a hétvégi DTM-versenyek előtt, hogy szerinte a Forma-1-ben létrejött tulajdonosváltás ellenére nincs veszélyben a Magyar Nagydíj, hiszen 2026-ig szerződésük van.

"A három alappillérben, amelyet az új tulajdonosok mindenképpen szeretnének megváltoztatni – az európai helyszínek helyzetének megerősítése, olcsóbb rendezési költségek és olcsóbb jegyárak – tökéletesen azonosulni tudunk, és teljes mellszélességgel támogatjuk. Ugyanis az olcsó jegyárak miatt még több magyar néző jönne ki F1-futamra, ez mindig is a szívügyünk volt. Nem véletlen, hogy megvalósítottuk például a három napra érvényes 10 ezer forintos jegyet, amelyhez ráadásul utazási kedvezményeket is tudtunk biztosítani."

Nincs veszélyben a Magyar NagydíjForrás: 2016 Getty Images/Charles Coates

Gyulay azt is elárulta, hogy szeptember végén lejárt a Hungaroring nyolc éve felvett 1,5 milliárd forintos hitele. "Egészen idáig nyögtük negyedévente a kamatokat és a részleteket. Tény, hogy korábban, amikor még a magyar állam és az Osterman Kft. volt a tulajdonosa a Hungaroringnek, kétszer is tőkeemelést hajtottunk végre az adósságok rendezése miatt, ám erre azóta nem volt szükség, amióta száz százalékig állami tulajdonba került a pálya. A hitel visszafizetésében az elmúlt négy-öt év nyereséges gazdálkodása játszott főszerepet."

A magyar állam 25 milliárd forintot különített el a Hungaroring fejlesztésére, Gyulay szerint a főlelátó, a főépület és a bokszutca mindenképpen megérett az újjáépítésre, míg a régi közműveket – csatorna, víz, áram – is ki kell cserélni. "Az előbbieken túl, az új beléptetőrendszert is magában foglaló fejlesztések révén, úgynevezett motorizációs látogatóközpont jönne létre, ez az év minden napján nyitva állna: a családoknak különböző, a technikai sportokhoz kapcsolódó rendezvényeket kínálna" - tette hozzá.